Leashr app hond detail contact opnemen Leashr app asielhonden

Ontstaan Leashr

De Leashr app is ontstaan als hobby project om meer aandacht te vestigen op lokale asielhonden en deze honden een betere, gelijkere kans op zichtbaarheid te bieden.

Op veel verzamelwebsites bleek dat er honden op de laatste pagina's terecht komen en daardoor helaas minder gezien worden. Dit is het eerste probleem dat wij aanpakken met onze Tinder-achtige layout.

Een ander probleem dat we opmerken, is hoe gemakkelijk het is om een buitenlands hondje te adopteren op basis van een paar foto's. Dit gebeurt vaak impulsief doordat de mensen zodanig in de ban geraken van puppy foto's. Verder wordt er vaak niet gedacht en zo'n verhaal loopt niet altijd goed af.

Bij ons staan er enkel honden van erkende, Belgische asielen en leggen we de nadruk op verantwoord adopteren. De Belgische dierenasiels zijn gelukkig heel bekwaam in het 'screenen' van adoptanten. Dit laten we dus volledig aan hun over.

Wel, staan we in contact met de dierenasiels om digitale hulp te bieden waar we kunnen en om zeker te zijn dat we niet tegen hun belangen in gaan. Ben je deel van een asiel of dierenorganisatie en heb je hulp nodig met digitalisering? We zoeken graag mee naar oplossingen, Contacteer ons.

Momenteel proberen we de kosten van de applicatie te dekken met onze webshop. Door een aankoop ondersteun je de ontwikkeling van de honden adoptie applicatie.

Of je kan ons rechtstreeks financieel steunen met onze huidige en toekomstige dierenprojecten. Dit kan met een druk op de knop hieronder.

Adoptie app

Leashr heeft een app waarop je adoptiehonden kan ‘swipen’, deze toevoegen aan je favorietenlijst om vervolgens contact op te nemen met de organisaties. De app doelt om de honden een gelijke kans op aandacht van de potentiele adoptant te bieden, zonder de organisaties met extra werk op te zadelen.  Lees meer.

Leashr app asielhonden
Leashr app favorietenlijst
Leashr app hondenrassen

Hoe?

Gelijkere kansen? Dankzij de interactieve, Tinder-achtige layout komen de dieren willekeurig naar boven in een centrale applicatie.
Zo, krijgen de dieren een per een de volledige aandacht van de app gebruiker.
Dit is voordeliger dan op een laatste pagina terecht te komen.

De Leashr app is een centrale plaats waarop je adopteerbare honden uit Belgische, erkende asielen vrijblijvend kan 'swipen', delen met familie en vrienden en bijhouden in je favorietenlijst. Daarna kan je contact opnemen met desbetreffend asiel, optioneel met je kandidatuur erbij.

Het synchroniseren van de beschikbare honden gebeurt automatisch. Dankzij deze automatisatie vermijden we de dierenasiels met extra werk op te zadelen.

We bouwen actief aan oplossingen om het werk van dierenorganisaties te verlichten. Zo, bevat de Leashr app een vragenlijst voor kandidaat adoptanten, gebaseerd op bestaande vragenlijsten van Belgische asielen.

Ga naar de app

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de nieuwste pupdates!

jack-russel.png
An unhandled error has occurred.